duminică, 24 octombrie 2010

Restaurantul Hanul Dacilor - Cluj Napoca

 Restaurantul are doua locatii, una in Iulius Mall, iar cealalta, in care am mancat eu, in strada Constantin Brancusi, la numarul 86A. Am ajuns la restaurant luni seara, motiv pentru care nu a fost prea aglomerat.
Ca si zona, nu este pozitionat extraordinar, neexistand nimic deosebit din punct de vedere istoric sau chiar arhitectural in apropiere. Mai mult decat atat, cladirea nu are nici cea mai mica legatura la exterior cu specificul restaurantului. Intrand inauntru, ce sa zic...  1 secure si un ... sa-i zicem falx, cu indulgenta, pe pereti, un craniu de... ceva cu coarne si ceva lana pe scaune... mai nimic care sa aminteasca de daci. E adevarat, ca nu e usor sa procuri asa ceva, insa daca iti propui sa amenajezi un restaurant cu astfel de specific... te descurci. Altfel, poate e mai usor sa faci rost de o cascheta de politist, un pulan sau chiar mai mult, de un pistol Carpati si ai deja un alt specific.
Ce sa zic, practic atmosfera nu avea prea multe in comun cu dacii. Aaa, uitasem, nici urma de lup, desi,  poate era la etaj -eu am stat numai la parter. Ma gandesc ca animalul cu coarne al carui craniu era pe perete nu putea fi lup...ma rog, e doar parerea mea. Ar fi putut  avea legatura cu dacii numai daca apartinea unui taur (nu parea insa), simbolul bogatiei.
Servirea a fost ok, cele doua fete imbracate in haine taranesti, fiind destul de prezente, sa zic.
Ce am comandat? pai .... ciorba de fasole, cu ciolan in paine, ciuperci cu branza si o Tigaie a dacului.
Ciupercile cu branza au fost bune, chiar foarte bune pot spune ...... nu am ce sa comentez.


Ciorba de fasole in paine a venit insotita de o salata de ceapa rosie, ceea ce e de apreciat, iar Tigaia dacului am incercat sa o insotesc de o salata asortata de muraturi. Din pacate salata de muraturi a avut disponibil doar un asorteu de castraveti murati cu gogosari, lipsind ceea ce eu cred ca este absolut cel mai important participant, anume conopida murata. Mi s-a spus de la inceput insa, ceea ce e ok.
Revenind la ciorba de fasole, cred ca ar fi putut avea ceva mai mult ciolan, daca stau sa ma gandesc, acesta fiind absolut nesemnificativ in comparatie cu cantitatea de paine. Una peste alta, a fost buna, atunci seara putand spune chiar ca a fost excelenta, daca imi aduc bine aminte, doar ca trecuse ceva timp de la ultima masa. Oricum, as mai comanda si alta data.
Tigaia Dacului.... hm... multa mamaliga si mai putina carne... Daca alegeti numai tigaia si va e foarte foame, s-ar putea sa nu rezolvati problema. La mine, insa, a fost dupa ciorba si ciuperci, asa ca deja era prea mult.

N-as putea spune ca m-a incantat aceasta tigaie.. nu stiu clar ce sa zic, de ce anume.... poate ca nu a fost carnea grozav pregatita, poate ca a fost si prea "uleioasa"... nu stiu.. insa sincer nu ar mai intra in optiunile mele data viitoare.
Pot spune, una peste alta ca meniul, mai degraba cu specific romanesc decat dacic, a salvat putin locatia.....

NOTE: LOCATIA: 6, ATMOSFERA: 6, RETETA: 7, PRET: 7 (4= f ieftin, 10= f scump).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu